Αρχική

 ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

.

Βαλβιδοπλαστική Μιτροειδούς

Ιδίως για Ανεπάρκεια (διαφυγή) της Μιτροειδούς..

Βαλβιδοπλαστική Μιτροειδούς

Βαλβιδοπλαστική Αορτικής (David)

Ενδεικνύεται για ανευρυσματική διάταση...

Βαλβιδοπλαστική Αορτικής (David)

Ανευρύσματα Ανιούσης Αορτής και Tόξου

Στένωση Αορτικής Βαλβίδος- Υπερήλικες

Η αντικατασταση της Αορτικης Βαλβιδος...

Στένωση Αορτικής Βαλβίδος- Υπερήλικες

Μαρια Αρωνη, MD, FACS, FACC, FCCP. Καρδιοχειρουργος

Καλώς ήλθατε 

 Η Κα Αρώνη Μαρία επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005 μετά από 30 χρόνια παραμονής στην Νέα Υόρκη. Ήδη διανύει το 25ο χρόνο εμπειρίας στην καρδιοχειρουργική, έχοντας διεκπεραίωση άνω των 5,000 περιστατικών με εξειδίκευση στις βαλβιδοπάθειες, βαλβιδοπλαστικές (επιδιορθώσεις) Μιτροειδούς και Αορτικής Βαλβίδος, και ανευρυσμάτων Ανιούσης Αορτής-Αορτικού Τόξου. Τα άριστα χειρουργικά της αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί από το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης για 10 συνεχή χρόνια (παραπομπή στην σελίδα με τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης).

Η ανθρώπινη και προσωπική προσέγγιση κάθε ασθενούς είναι εξ' ίσου σπουδαία όσο και οι τεχνικές λεπτομέρειες σε όλα τα στάδια της χειρουργικής παρέμβασης, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατόν άμεσο και αξιόπιστο μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
Η εκτενής πληροφόρηση του ασθενούς για την πάθηση του, για τις χειρουργικές ενδείξεις βάση των τεκμηριωμένων οδηγιών από τις Ιατρικές Ακαδημίες της Αμερικής και της Ευρώπης(παραπομπή στις Χειρουργικές Ενδείξεις για βαλβίδες και ανευρύσματα) καθώς επίσης και του χειρουργικού ρίσκου βάση των αποτελεσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε χιλιάδες παρόμοια περιστατικά την τελευταία δεκαετία (παραπομπή στο Executive summary of STS 2005-2015), αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της αρχικής ενημέρωσης του κάθε ασθενούς. 

Οποιαδήποτε Καρδιοχειρουργική επέμβαση πρέπει να αντιμετωπίζεται με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, ευσυνειδησίας, ανθρωπιάς και ομαδικής προσέγγισης.

Τα απαραίτητα στάδια που μπορούν να εξασφαλίσουν τα καλύτερα αποτελέσματα συνίστανται από το Προεγχειρητικό, Διεγχειρητικό και Μετεγχειρητικό Στάδιο. Όλα είναι αλληλένδετα και ιδιαίτερης σημασίας το κάθε ένα.


Προεγχειρητικό Στάδιο:

Όσες λιγότερες εκπλήξεις έχω στο χειρουργείο, τόσο πιο ομαλά και καλύτερα θα διεκπαιρεωθεί το χειρουργείο.
Ο προεγχειρητικός έλεγχος διενεργείται συνήθως μια εβδομάδα πριν την ημερομηνία του χειρουργείου. Εισαγωγή στο νοσοκομείο γίνεται μια ημέρα πριν το προγραμματισμένο χειρουργείο. Την ημέρα της εισαγωγής, οι αναισθησιολόγοι και οι φυσικοθεραπευτές της ομάδος μας εκτιμούν προσωπικά κάθε ασθενή.

 


Διεγχειρητικό Στάδιο:

Δεν υπάρχει χειρουργείο «ρουτίνας» στην καρδιοχειρουργική. Όλα χρειάζονται την ίδια προσοχή και επιμέλεια, και γι' αυτό όλα τα χειρουργεία από την αρχική τομή στο δέρμα μέχρι τα ράμματα του κλεισίματος διεκπεραιώνονται από μένα προσωπικά.
Η αντιμετώπιση της πλειοψηφίας των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων γίνεται δια μέσης στερνοτομής, (ολικής η Mini στερνοτομή),η οποία χαρακτηρίζεται ως «Χρυσή Τομή» (Gold Standard) και όπως έχουν διεκπεραιωθεί εκατοντάδες χιλιάδες καρδιοχειρουργικά περιστατικά τα τελευταία 50 χρόνια ανά τον κόσμο.
Όλες οι άλλες τεχνικές πρόσβασης είναι στη «Καμπύλη Μάθησης» αυτήν τη στιγμή, συνδέονται με παρατεταμένη παραμονή στην εξωσωματική κυκλοφορία ( το πιο επεμβατικό και ριψοκίνδυνο τμήμα του χειρουργείου) και χρήση ακριβών αναλώσιμων υλικών.Τα άμεσα αποτελέσματα τους υπολείπονται ακόμη λόγω της Καμπύλης Μάθησης, και τα μακροχρόνια αποτελέσματα δεν υπάρχουν στην βιβλιογραφία.

Η χρήση των σύγχρονων μεθόδων, δηλαδή του Cell Saver και της αιμοπεταλιοαφαίρεσης μειώνουν σημαντικά την ανάγκη μετάγγισης μονάδων αίματος και τα ποσοστά μετεγχειρητικής αιμορραγίας.

 


Μετεγχειρητικό Στάδιο:

Άμεση αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα (αποσωλήνωση) στο χειρουργείο για πιο γρήγορη ανάρρωση του αναπνευστικού συστήματος (ιδιαίτερα σημαντικό για τους υπερήλικες ασθενείς).
Ελάχιστη παραμονή στην ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και μεταφορά στον όροφο, όπου οι φυσικοθεραπευτές ξεκινούν την άμεση κινητοποίηση του ασθενούς (το κρεβάτι είναι ο χειρότερος εχθρός του ασθενούς!!) με συνδυασμό αναπνευστικών ασκήσεων για να αποφύγουμε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Δίνουμε σε όλους τους ασθενείς ένα ειδικό μαξιλάρι για να τους βοηθήσει στην αναπνευστική τους φυσικοθεραπεία, και φυσικά, απαραίτητο είναι το 25σέλιδο Βιβλιαράκι με τις Μετεγχειρητικές Οδηγίες που ευελπιστούμε να καλύπτουν όλο το φάσμα των ερωτήσεων σας.

 

 

Μετεγχειρητικό μαξιλαράκι Βιβλιαράκι με Μετεγχειρητικές Οδηγίες Aroni maria  

 

Μετεγχειρητικό Μαξιλάρι   

 

Βιβλιαράκι με Μετεγχειρητικές Οδηγίες